Home Rasuah Punca Penjawat Awam Satu kartel jenayah beroperasi yang terdiri daripada Pengawai penguatkuasaan (PDRM) (SPRM) (kpdppdn) (EAIC) (BPAPCB) (KKMM) (MCMC) (CFM) (Maxis) (Celcom) (Digi) (Umobile) (Unifi) tujuan menguruskan jenayah komersial.

Satu kartel jenayah beroperasi yang terdiri daripada Pengawai penguatkuasaan (PDRM) (SPRM) (kpdppdn) (EAIC) (BPAPCB) (KKMM) (MCMC) (CFM) (Maxis) (Celcom) (Digi) (Umobile) (Unifi) tujuan menguruskan jenayah komersial.

0
Satu kartel jenayah beroperasi yang terdiri daripada Pengawai penguatkuasaan (PDRM) (SPRM) (kpdppdn) (EAIC) (BPAPCB) (KKMM) (MCMC) (CFM) (Maxis) (Celcom) (Digi) (Umobile) (Unifi) tujuan menguruskan jenayah komersial.
pengadu aduan salah laku pegawai EAIC jawab diluar bidang kuasa bermaknal EAIC boleh tutup sudah

Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong dengan nasihat dan persetujuan Dewan Negara dan Dewan Rakyat yang bersidang dalam parlimen, suatu Akta untuk mengadakan peruntukan tentang mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan mengenai fungsi dan kuasanya
sepertimana sedia maklum agensi penguatkuasaan sering menyediakan maklumat keterangan palsu, last satu hari baru menerima masej dan menuntuh pengadu tidak menghadiri

Pegawai Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan menerima rasuah salah guna kuasa memberikan maklumat palsu keterangan palsu

Polis Diraja Malaysia Diluar Bidang Kuasa ambil tindakan Berkaitan

Pengguna mempunyai hak untuk memenuhi keperluan, membayar wang supaya unyuk dapatkan sesuatu barang atau dapat sesuatu perkhidmatan. Sebagai pengguna saya masih belum dapat perkhidmatan access services, pakar dalam bidang komunikasi Suruhanjaya komunikasi dan multimedia memberikan penjelasan palsu dan mengerilukan. Semua orang tahu bahawa kita menggunakan telefon bimbit untuk 3 jenis fungsi utama;-

1).Panggilan   2).teks masej   3).internet 

Walau bagaimanapun, memanggil, menghantar masej dan melayari internet adalah jenis perniagaan yang berbeza. Iaitu,mereka menggunakan peralatan yang berbeza dan prinsip kerja yang berlainan. Peralatan yang berkaitan untuk memanggil dan menghantar masej, kebiasanya memanggil peralatan Rangkaian CS, ia merujuk kepada Circuit Switched (switching litar), yang lazim dikenali sebagai domain litar. Peralatan yang berkaitan untuk akses internet biasanya dipanggil peralatan rangkaian PS. Ia merujuk kepada Packet Switched (Packet switching), yang lazim dikenali sebagai domain packet.

Pada tahun 1993 atau era 2G, mengapa anda tidak dapat menggunakan lalu lintas data telefon bimbit untuk mengakses Internet? Pada masa itu, kabel pada dasarnya digunakan. Kabel ini dibahagikan kepada beberapa saluran, biasanya disebut litar. Litar yang berlainan dihuni oleh pengguna yang berbeza untuk panggilan.  Kaedah pensuisan yang ditempati oleh saluran proprietari seperti itu disebut pemindahan litar.  Oleh itu, peralatan seperti MSC dalam rangkaian teras 2G juga dipanggil peralatan rangkaian teras litar.

Kemudian, ia mencapai 2.5G. Ya, ada 2.5G antara 2G dan 3G-iaitu GPRS( General.Packet.Radio.Service ) Atas dasar bahawa 2G hanya dapat memanggil dan mengirim pesanan teks sebelumnya, dengan GPRS, perkhidmatan data (dalam talian) bermula.Akibatnya, rangkaian inti telah mengalami perubahan besar, dan ada rangkaian teras PS. PS, Switch Packet, pertukaran paket, pertukaran paket. Peralihan paket bukan lagi saluran eksklusif, tetapi untuk menghantar paket data, paket melalui penghantaran paket.

Tidak lama kemudian, 2.5G berkembang menjadi 3G, dan struktur jaringan pada dasarnya diselesaikan, yang menjadi ini: Pada era 4G, iaitu era LTE, rangkaian LTE muncul. Rangkaian LTE hanya dapat dimengerti sebagai versi rangkaian PS yang ditingkatkan pada era 3G. Secara terang-terangan, rangkaian LTE juga merupakan rangkaian PS dan hanya dapat mendukung akses Internet (perkhidmatan data). Setelah LTE menggantikan PS, dalam keadaan normal, kami hanya menggunakan rangkaian CS 2 / 3G untuk membuat panggilan dan rangkaian 4G LTE untuk melayari Internet.

Satu kes jenayah komersial telah berlaku apablia penyedia perkhidmatan telekomunikasi ingin menawar sesuatu perkhidmatan telah memperolehi lesen operasi dari agensi penguatkuasaan Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia. Syarat-syarat Pelesenan memperolehi kelas lesen Application services provider dan Network services provider, pihak maxis perlu proposed business dan coverage services rangkaian tersebut.

PROPOSED BUSINESS 

 • Description of facilities and/ or services 
 • Target market 
 • Services coverage and roll-out
 • Network topology 
 • Commercial and / or interconnection arrangement 
 • Technology 

PROPOSED OPERATING PROCEDURES 

 • Disaster recovery plan
 • Assured Qos and helpdesk services

FINANCIAL ANALYSIS

 • Past financial performance 
 • Anticipated capital and operating expenditure
 • Proposed financing
 • Financial projection

VALUE PROPOSITION / COMPETITIVE ANALYSIS 

ANY OTHER RELEVANT INFORMATION OR APPENDICES

Penyedia perkhidmatan telekomunikasi pasti sudah memenuhi permintaan dalam senarai, Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia boleh mengeluarkan lesen operasi. Pasti sudah dapat keputusan bahawa produk-produk dan perkhidmatan, yang menawar oleh pembekal kepada pengguna. Tiada gangguan alam persekitaran, capai mandatory standards and quality. Menpunyai keselamatan boleh dapat terima guna, semua isu pasti sudah dapat keputusan keputusan cemerlang isu-isu yang hadapi diatasi sebelum meng lesen operasi kepada penyedia perkhidmatan dilancarkan ke pasaran kepada pengguna. pihak maxis memberikan maklum balas masih belum ada apa perancangan penambahbaikan pencawang, bermaknal penyedia perkhidmatan maxis sedang memberi maklumat keterangan palsu dan document palsu.

Dalam media sosial berlakon wayang semua aduan hantar cukup satu tempoh semua tutup call tanya sudah selesai
Kpdnhep diluar bidang kuasa menguruskan aduan pengguna

Rujukan kes aduan hilang dalam pejabat kementerian komunikasi dan multimedia Malaysia, sengaja padamkan aduan awam memberi bantuan kepada syarikat telekomunikasi menguruskan jenayah komersial penipuan wang Polis Diraja Malaysia Salah guna kuasa memberi maklumat palsu keterangan palsu.

Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan mengenai fungsi dan kuasanya dan mengenai perkara lain yang berkaitan dengannya.

Pegawai Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan memberi dokumen palsu keterangan palsu, bertujuan memberi bantuan syarikat telekomunikasi menguruskan jenayah komersial dan pengerusi MCMC dan ketua pengarah Biro Pengaduan awam terlepas tuduhan kes jenayah dan Salah guna kuasa.

Pegawai Suruhanjaya Intergriti Agensi Penguatkuasaan menerima rasuah, salah guna kuasa memberikan dokumen palsu keterangan palsu bertujuan batalkan kes aduan awam supaya syarikat telekomunikasi boleh sambung menguruskan jenayah komersial.

pegawai Suruhanjaya intergriti agensi penguatkuasaan mencabar Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong dengan nasihat dan persetujuan Dewan Negara dan Dewan Rakyat yang bersidang dalam parlimen

Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan tentang mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan mengenai fungsi dan kuasanya dan mengenai perkara lain yang berkaitan dengannya.

Penempatan pegawai intergriti SPRM di semua agensi kerajaan supaya boleh lebih senang menguruskan dengan kumpulan jenayah, pegawai intergriti SPRM menyediakan dokumen palsu keterangan palsu tutup semua aduan awam.

ketua pengarah biro pengaduan awam salah guna kuasa, batalkan aduan awam supaya syarikat telekomunikasi boleh sambung menguruskan jenayah komersial.

Pengerusi MCMC dan ketua-ketua penguatkuasaan memberi dokumen palsu tutup aduan awam, supaya penyedia perkhidmatan telekomunikasi dapat sambung menjalankan aktiviti jenayah penipuan menawar kos operasi perkhidmatan paling mahal hanya sediakan kos operasi perkhidmatan termurah.

Suruhanjaya komunikasi dan multimedia keluar lesen operasi kepada penyedia merancangkan kes penipuan wang memberi maklumbalas palsu diluar bidang kuasa mengawal

Agensi penguatkuasaan mengeluarkan lesen operasi kepada penyedia perkhidmatan mengiklan palsu menipu pengguna sign contract dan pengerusi MCMC dan ketua pengarah biro pengaduan awam menyediakan dokumen palsu membantu syarikat telekomunikasi menipu wang pengguna


Biro Pengaduan Awam sering memberi dokumen palsu keterangan palsu dan mengerilukan

memberi lesen operasi kepada syarikat maxis dan memberi pertolongan menguruskan jenayah penipuan wang

Biro pengaduan awam menyediakan dokumen palsu keterangan palsu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here