Home Rasuah Punca Penjawat Awam Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan khas memberi bantuan kumpulan jenayah

Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan khas memberi bantuan kumpulan jenayah

0

Polis Diraja Malaysia Diluar Bidang Kuasa ambil tindakan Berkaitan

Rujukan kes aduan hilang dalam pejabat kementerian komunikasi dan multimedia Malaysia, sengaja padamkan aduan awam memberi bantuan kepada syarikat telekomunikasi menguruskan jenayah komersial penipuan wang Polis Diraja Malaysia Salah guna kuasa memberi maklumat palsu keterangan palsu.


Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan mengenai fungsi dan kuasanya dan mengenai perkara lain yang berkaitan dengannya.

Pegawai Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan memberi dokumen palsu keterangan palsu, bertujuan memberi bantuan syarikat telekomunikasi menguruskan jenayah komersial dan pengerusi MCMC dan ketua pengarah Biro Pengaduan awam terlepas tuduhan kes jenayah dan Salah guna kuasa.

Pegawai Suruhanjaya Intergriti Agensi Penguatkuasaan menerima rasuah, salah guna kuasa memberikan dokumen palsu keterangan palsu bertujuan batalkan kes aduan awam supaya syarikat telekomunikasi boleh sambung menguruskan jenayah komersial.

pegawai Suruhanjaya intergriti agensi penguatkuasaan mencabar Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong dengan nasihat dan persetujuan Dewan Negara dan Dewan Rakyat yang bersidang dalam parlimen

Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan tentang mengadakan peruntukan mengenai penubuhan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan dan untuk mengadakan peruntukan mengenai fungsi dan kuasanya dan mengenai perkara lain yang berkaitan dengannya.

Penempatan pegawai intergriti SPRM di semua agensi kerajaan supaya boleh lebih senang menguruskan dengan kumpulan jenayah, pegawai intergriti SPRM menyediakan dokumen palsu keterangan palsu tutup semua aduan awam.

ketua pengarah biro pengaduan awam salah guna kuasa, batalkan aduan awam supaya syarikat telekomunikasi boleh sambung menguruskan jenayah komersial.

Pengerusi MCMC dan ketua-ketua penguatkuasaan memberi dokumen palsu tutup aduan awam, supaya penyedia perkhidmatan telekomunikasi dapat sambung menjalankan aktiviti jenayah penipuan menawar kos operasi perkhidmatan paling mahal hanya sediakan kos operasi perkhidmatan termurah.

Suruhanjaya komunikasi dan multimedia keluar lesen operasi kepada penyedia merancangkan kes penipuan wang memberi maklumbalas palsu diluar bidang kuasa mengawal

Agensi penguatkuasaan mengeluarkan lesen operasi kepada penyedia perkhidmatan mengiklan palsu menipu pengguna sign contract dan pengerusi MCMC dan ketua pengarah biro pengaduan awam menyediakan dokumen palsu membantu syarikat telekomunikasi menipu wang pengguna

Kumpulan jenayah terdiri daripada pelbagai agensi penguatkuasaan undang-undang pemerintah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here