Home Rasuah Punca Penjawat Awam Saya memcari ahli parlimen boleh memberi bantuan, saya dipaksa sambung membuat bayaran kepada satu perkhidmatan. Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia mengemukakan dokumen palsu tiada pencawang dan peralatan, pegawai memberi rumusan penyedia sudah memberi perkhidmatan. dan setuju penyedia tanpa persetujuan pengadu ambil wang pengadu. saya membuat laporan polis tiada tindakan ambildllllo

Saya memcari ahli parlimen boleh memberi bantuan, saya dipaksa sambung membuat bayaran kepada satu perkhidmatan. Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia mengemukakan dokumen palsu tiada pencawang dan peralatan, pegawai memberi rumusan penyedia sudah memberi perkhidmatan. dan setuju penyedia tanpa persetujuan pengadu ambil wang pengadu. saya membuat laporan polis tiada tindakan ambildllllo

0

Saya ingin mengadu kepada polis Diraja Malaysia kerana kegagalan mengambil tindakan terhadap Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia, ketua Jabatan Perlindungan Dan Biro Aduan Pengguna Puan Ratnawaty, Salbiah Hashim, Fitriah, Usha, Norazla, Rashidah, Khadijah hasnan(CCB), Ketua Bahagian Pelesenan Dan Penguntukan Laila Hassan, Ketua Bahagian Kawal Selia Pasaran Janakky Raju, Ketua Bahagian Penguatkuasaan YBHG.DATO’Mohd Shafie Harun, Ketua Bahagian Hal Ehwal Pengguna & Industri Eneng Faridah Iskandar Sastrawjaja, ketua sektor permatuhan Zulkarnain Mohd Yasin, ketua Bahagian Perundangan dan Sekretariat Devi Annamalai, ketua Pendakwaan YBHG DATIN Mai Zairani Zainal Abidin, ketua Jabatan Integriti Dan Perhubungan Pekerja Haryati Suradi telah melanggar perlembagaan persekutuan Tanah Melayu, Bahagian ii Kebebasan Asasi, Perkara 13 Hak terhadap harta. Tanpa persetujuan permilik memberi kuasa kepada penyedia mengikut kehendak dengan menolak wang deposit pengguna untuk membayar kepada satu produk perkhidmatan yang tidak wujud.

Agensi penguatkuasaan ketua Jabatan Perlindungan Dan Biro Aduan Pengguna Puan Ratnawaty, Salbiah Hashim, Fitriah, Usha, Norazla, Rashidah, Khadijah hasnan(CCB), Ketua Bahagian Pelesenan Dan Penguntukan Laila Hassan, Ketua Bahagian Kawal Selia Pasaran Janakky Raju, Ketua Bahagian Penguatkuasaan YBHG.DATO’Mohd Shafie Harun, Ketua Bahagian Hal Ehwal Pengguna & Industri Eneng Faridah Iskandar Sastrawjaja, ketua sektor permatuhan Zulkarnain Mohd Yasin, ketua Bahagian Perundangan dan Sekretariat Devi Annamalai, ketua Pendakwaan YBHG DATIN Mai Zairani Zainal Abidin, ketua Jabatan Integriti Dan Perhubungan Pekerja Haryati Suradi Salah guna kuasa. mereka menyediakan dokumen palsu keterangan palsu.


Melanggar akta komunikasi dan multimedia syarat-syarat pelesenan, penyedia belum menyediakan peralatan dan pencawang di lokasi No.5 PTD 1771, Jalan punggor indah 1, Taman punggor indah 83100 Rengit Johor akan tetapi sudah memperolehi lesen operasi. Penyedia mempakejkan perkhidmatan cellular call, text masej dan komunikasi data, menawar ke pasaran menjalankan aktiviti jenayah komersial penipuan wang pengguna. Komunikasi data yang menawar oleh penyedia perkhidmatan telekomunikasi kepada pengguna, tidak menpunyai peralatan dan pencawang penyedia telekomunikasi merancangan jenayah komersial melanggar anti-persaingan mempakejkan cellular call, text masej dan access service mengiklan palsu dan mengerilukan pengguna bertujuan menipu pengguna sign contract perjanjian memaksa pengguna sambung membayar kepada perkhidmatan tidak wujud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here