Home MCMC Ketua-ketua MCMC memberi dokumen palsu

Ketua-ketua MCMC memberi dokumen palsu

0

MCMC

Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia

Saya membuat aduan kepada maxis mengenai liputan rangkaian cellular 4G tidak memuaskan, tidak capai mandatory standards and quality seperti Kod Capaian Internet (PPCI)mengatakan “Dasar Boleh Terima Guna” “DBTG”. Kelajuan rangkaian hanya dapat 0.30 mbps – 0.50 mbps sahaja, dan diberitahu oleh maxis bahawa Network department akan menyiasat pada bulan April 2019. Pada 11 June 2019 saya berasa amat tidak puas hati, 2 talian aduan ambil masa siasatan hampir 3 bulan saya panjangkan aduan ini kepada Consumer Forum Of Malaysia (CFM). Aduan saya telah didaftar dalam sistem aduan Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia rujukan MCMC 0619-29-0001150-MXS.

Pada tarikh 18 June 2019, saya telah menerima panggilan dari Customer relations department maxis dengan memperkenalkan diri name Syafina. Saya diberitahu hasil siasatan aduan liputan rangkaian di No.5 PTD 1771, Jalan Punggor Indah 1, Taman Punggor Indah, 83100 Rengit Johor. Maxis dapati rangkaian 4G di kawasan terbabit adalah dalam lingkungan 4G sederhana baik. Maxis di tahun 2019 masih belum ada apa perancangan untuk menambah pencawang baru

Pada 21 june 2019, saya telah menerima panggilan dari Network department maxis dengan memperkenalkan diri name Arasan, Arasan memberitahu saya hasil siasatan pihak maxis berkenaan Pengalaman rangkaian di No.5 PTD, JALAN PUNGGOR INDAH 1, TAMAN PUNGGOR INDAH, 83100 RENGIT JOHOR. Network Department dapati poor coverage 3G. Pada 09 July 2019, saya menerima email dari bahagian perkhidmatan pelanggan maxis Encik Hafizulikhwan Hazim rumusan dari maxis “Setelah semakan lanjut dilakukan, kami dapati liputan rangkaian maxis secara keseluruhan dan hasil siasatan menunjukkan tahap liputan 4G yang rendah di kawasan tersebut. Sehingga kini, masih belum ada pelan penambahbaikan di kawasan tersebut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here